Menu
- Home
- Geschiedenis
- Algemene info
- Agenda
- Lidmaatschap
- Audio/Video
- Fotoalbum
- Nieuws
- Gastenboek
- links
 
De vereniging
- Leerlingen
- Slagwerkgroep
- Orkest
- Dirigent
- Instructeur
 
De Dirigent
 
Wilbert van Arendonk (1976) startte op zijn twaalf jarige leeftijd met trompetlessen bij Drumfanfare Jong Excelsior Rotterdam. Toen hij de overgang maakte naar het seniorenorkest verruilde hij de trompet voor de saxofoon. Op zijn zeventiende werd hij dirigent van het jeugdorkest en leidde de saxofoonsectierepetities van het seniorenorkest. Aan de Havo voor Muziek en Dans volgde hij saxofoonlessen bij Tom de Vette die later ook zijn hoofdvakdocent aan het Rotterdams Conservatorium was. In de tijd dat Wilbert studeerde aan het Rotterdams Conservatorium kwam er een vacature baritonsaxofoon vrij bij het "Trompetterkorps Bereden Wapens" wat later door bezuinigingen bij de Militaire muziek samen is gegaan met het "Fanfare Korps Koninklijke Landmacht". Toen hij hier aangenomen werd, ging er voor hem een jongensdroom in vervulling. De link met de Drumfanfarewereld en de wereld van de Militaire Muziek is snel gelegd.

Tijdens zijn loopbaan bij dit orkest kwam zijn talent van het arrangeren van muziek naar boven. Met veel plezier en toewijding heeft hij diverse arrangementen geschreven. Naast het bespelen van de baritonsaxofoon nam hij plaats in het jazzcombo op altsaxofoon. Ook bij zijn aanstelling die volgde bij het "Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee" en in zijn huidige functie bij het "Fanfare Korps Nationale Reserve" kwamen en komen het arrangeren van muziek met enige regelmaat terug.

In 2011 arrangeerde hij de showmuziek voor de show tijdens de Nationale Taptoe voor het "Trompetterkorps Koninklijke Marechaussee". Naast het arrangeren lonkte een nieuwe uitdaging en dat was het schrijven van de complete choreografie en het instuderen van de complete show. Deze show werd door zowel de musici als het publiek als zeer succesvol ervaren.

Tijdens de kerstconcerten van het "Fanfare Korps Nationale Reserve" arrangeerde hij voor het orkest diverse muziek die in samenwerking met Hind en Pearl Jozefzoon op diverse concertpodia in Nederland ten gehore werden gebracht. Ook arrangeerde hij een compleet 'na de pauze' programma voor het orkest met als speciale gast "Ome Willem" (Edwin Rutten).

Als dirigent is Wilbert van Arendonk gestart binnen de Drum- en Showband wereld. Hij was muzikaal leider bij onder andere "Chr. Show en Marchingband Juliana Amersfoort" en "Chr. Showkorps Excelsior Delft" en "Chr. Showkorpsen Irene Ede". Met de laatste 2 heeft hij op een succesvolle wijze deelgenomen aan het Wereld Muziek Concours waar hij met beide orkesten een eerste prijs behaalde. Later heeft hij de overstap gemaakt naar het dirigeren van Fanfareorkesten waaronder "Door Wilskracht Sterk" te Achterveld en de "Regionale Politiekapel Noord en Oost Gelderland" te Apeldoorn.

Per oktober 2015 is hij aangesteld als dirigent bij "Muziekvereniging Ons Genoegen" te Amerongen. Ons Genoegen is hem niet onbekend daar hij diverse malen als invaldirigent dit fanfareorkest heeft mogen ontmoeten. Zelf zegt hij over zijn aanstelling: "Het is een fantastische uitdaging om met dit mooie orkest nieuwe wegen te bewandelen. In deze tijd waarin er op diverse manieren druk wordt uitgeoefend op de amateurmuziek, is het van belang om in het collectief te zoeken naar (muzikaal)creatieve oplossingen om zo de orkestleden de uitdaging en het plezier te beiden om hun hobby uit te oefenen, met de muziekkeuze aansluiting te zoeken bij het publiek, en de maatschappelijke waarde van de vereniging te waarborgen".